Primii pasi in aeromodelism

Primii pasi in aeromodelism

Primii pasi in aeromodelism

Dragii mei,
Astăzi vă vom arăta cum facem noi primul pas în lumea fascinantă a aeromodelismului.
Așadar: Primul aeromodel p care l-ați construit sau îl veți construi este aeromodelul de carton; sau cum îi spunem noi cartonașul...

☺
Acest tip de aeromodel simplu, dar foarte important în viitoarea voastră activitate aeromodelistică, are nevoie de următoarele materiale:

-O coală de carton format A3 200-300 gr/m2, pe care sunt tipărite piesele ce vor compune aeromodelul.

-Baghete din brad pentru fuselaj și structura de rezistență a aripii
-Botul și baldachinul aeromodelului confecționate din placaj.
După cum se poate vedea atât coala de carton cât și piesele din placaj au fost tipărite color sau tăiate laser (în funcție de material) pentru o mai rapidă construcție... dacă nu aveți astfel de posibilități nu vă faceți probleme; există diferite planuri de construcție a unor astfel de modele, și sub îndrumare atentă a profesorilor voștri sau a părinților rezultatul va fi același: un aeromodel construit de voi care, lucru foarte important, va zbura.
Spuneam la început că acest aeromodel pe cât de simplu pe atât de important este... Iată de ce: În primul rând învățați să decupați atât cu foarfeca, dar și cu traforajul, învățați să lipiți corect două sau mai multe piese, astfel încât să rezulte un obiect zburător... Și lucrul cel mai important vă dezvoltă răbdarea, și implicit autodisciplina.

Acum vă las în compania pozelor și a filmului de pe youtube de mai jos, https://youtu.be/VuroEsEKCvU, cu speranța că veți visa la zboruri extraordinare cu aeromodele construite de voi înșivă.

Cu drag:

M. Instr. POP Vasile-Petre

CONTACT

  • Adresa: Str. Saturn, nr. 23 A, Brasov
  • Telefon: 0368.505.571
  • E-mail: palatbv@yahoo.com

Newsletter

Afla mai multe

Search