Palatul Copiilor si Elevilor Brasov este o institutie direct subordonata Ministerului Educatiei si Cercetarii si se adreseaza elevilor din invatamantul preuniversitar.
Aici, ei isi pot valorifica pasiunile extracuriculare din domeniile artistic, cultural, sportiv si tehnic.
Finantarea procesului educational este asigurata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Inspectoratul Scolar Judetean Brasov, si prin resurse extrabugetare. Dezvoltarea unitatii este posibila, pe de o parte, datorita adaptarii la optiunile elevilor, parintilor si ale comunitatii locale si, pe de alta parte, datorita faptului ca participarea la activitati este gratuita, ceea ce conteaza enorm in situatia economica a Romaniei de astazi.
Programul activitatilor
Activitatile din Palatul Copiilor se desfasoara atat dimineata cat si dupa-masa (in functie de programul de scoala al elevilor), precum si sambata si duminica si in timpul vacantelor scolare. Numarul de elevi de la cercuri este aprobat de M.E.C.T.S, prin Regulamentul de functionare al Palatelor si Cluburilor Copiilor.
5 Elevi / grupa
pentru instrumente muzicale
15 -20 Elevi / grupa
pentru celelalte cercuri
Media de varsta a elevilor
Varsta elevilor admisi variaza de la cerc la cerc, in functie de cerintele activitatii si de dezvoltarea si aptitudinile copilului. De aceea recomandam parintilor sa contacteze direct conducatorul de cerc pentru a afla mai multe detalii cu privire la limita de varsta de la care sunt admisi copiii.
5 si 19 ani
REALIZARI
Prin natura activitatii sale, Palatul Copiilor si Elevilor, este o institutie singulara prin profilul activitatilor sale, vizand atat completarea instruirii din scoala, dezvoltarea talentelor, cat si structurarea timpului liber al elevilor.
Finalizarea activitatilor de la cercuri se face prin concursuri, expozitii si festivaluri de profil, la care elevii participa cu mult interes si in numar foarte mare.
Calitatea participarii lor la competitii judetene, interjudetene, nationale precum si prezenta in cadrul festivalurilor si expozitiilor internationale, este deosebita si dovedita prin numeroasele premii obtinute de acestia.
Recunoscut ca o adevarata punte de lansare a talentelor, marturie fiind artistii, muzicienii si sportivii pe care i-a promovat, Palatul Copiilor Brasov ajuta elevii sa-si aleaga viitoarea meserie in functie de preferinte si oportunitati precum si sa-si petreaca in mod util, constructiv, timpul liber.
In timpul vacantelor sunt organizate tabere pentru cei mai merituosi cursanti si pentru cei defavorizati, club de vacanta, vizite, excursii tematice, turnee in tara si in strainatate (pentru formatiile si ansamblurile artistice).
Ambianta in cadrul colectivului de cadre didactice este foarte buna, favorizand comunicarea interdisciplinara, iar relatiile dintre colectivul managerial si celelalte cadre, elevi si parinti, sunt propice dezvoltarii armonioase a activitatii educationale.
Activitatea institutiei noastre este centrata pe elev, iar programul si curriculum-ul cercurilor sunt flexibile, in functie de posibilitatile elevilor si de optiunile parintilor. Schimbul de experienta in cadrul si intre diferitele comisii metodice contribuie la imbunatatirea activitatii cercurilor.
BAZA MATERIALA
Acest aspect constituie una dintre preocuparile majore ale Consilului de Administratie, in vederea imbunatatirii continue a dotarilor.
In prezent ea se constituie din:
- Teatru
- Cultura si Civilizatie Engleza
- Cultura si Civilizatie Franceza
- Educatie Civica
- Muzica Usoara
- Muzica Vocal-Instrumentala si Muzica Folk
- Floricultura-Atelier de creatie
- Etnografie si Folclor
MANAGEMENT
Managementul acestei unitati scolare este structurat diferit pe tipul specific de activitati ale cercurilor, iar misiunea Palatului, ca institutie, este complementara misiunii scolii. Palatul Copiilor Brasov coordoneaza, din punct de vedere metodic si financiar, toate cluburile elevilor din judetul nostru, si anume: Clubul Elevilor Sacele, Codlea, Rasnov, Zarnesti, Fagaras si Victoria.
ISTORIA PALATULUI COPIILOR
conacul familiei Ştirbey
CONTACT
PROGRAM SECRETARIAT
Luni-Vineri: 09:00 – 15:00
Sambata: inchis
Duminica: inchis