Ecoturism
GRATIS

Ecoturism

  • 00:00:00

        Cercul de ecoturism ofera o gama variata de activitați care se adreaseaza copiilor cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani. În marea majoritate a timpului orele se desfășoară în aer liber. Multe din activitățile cercului se bazează pe explorarea și observarea mediului înconjurător. De exemplu observarea arborilor, observarea păsarilor, a femomenelor din natură etc.  Zona Astra unde ne desfășuram activitatea se caracterizeaza printr-o mare varietate de  specii de arbori si arbuști prezenți în spatiile verzi si deasemenea de-alungul anilor am constatat prezenta unui număr mare de specii de păsări. Iarna copiii de la cerc construiesc hranitori pentru păsări, pe care le alimentează cu graunte aceasta fiind una dintre activitățile favorite ale elevilor. Colectarea de semite de arbori de ex ghindă, castane etc. este de asemenea o activitate cu mare succes în randul copiilor din clasele mai mici si de la gradiniță. La cerc învătăm de asemenea multe lucruri utile cu mar fi sa ne orientam cu harta sau cu busola, semne din natura care prevestesc schimbarea vremii, notiuni și lucruri interesante despre paduri și alte ecosisteme, pregatirea drumetiilor, echipanent, alimentație etc. in primele ore copii indiferent de varstă înață regulile de comportament pe munte. Doar cand vremea este nefavorabilă orele se desfășoară în clasă. Atunci proiectăm filme vizionăm albume foto, învățăm lucruri interesante despre natură etc.

        La sfarsitul săptămânii elevii participa la drumeții în imprejurimile Brașovului.

        Durata drumetiei și dificultatea traseelor sunt adoptate în functie de varsta copiilor si de pregatirea lor fizica. La drumeții pot participa și părinții. Uneori pot participa și preșcolari dar doar însoțiti de către parinți.

        Acordăm o mare importanță echipamentului, de aceea am consacrat o un curs de două ore la începutul fiecărui an școlar.

        Un alt curs este dedicat pericolelor care se pot ivi într-o drumeție în munti și cum putem să le evităm.

        Acestea sunt doar cateva din temele pe care le prezentăm la cursul de Ecoturism.

        In primul rand dorinta noastra este ca generatia tanara sa invete sa iubeasca natura si sa se deprinda cu un stil de viata sanatos.

 

Cursuri Similare

Ecoturism Sacele

Domeniul Tehnico-Aplicativ

CONTACT

  • Adresa: Str. Saturn, nr. 23 A, Brasov
  • Telefon: 0368.505.571
  • E-mail: palatbv@yahoo.com

Newsletter

Afla mai multe

Search