Pictura si Grafica
GRATIS

Pictura si Grafica

  • 00:00:00

Cercul de pictură și grafică este locul unde copiii și elevii înscriși pot descoperi tainele desenului și culorii devoltându-și creativitatea, experimentând tehnici diferite ale artelor plastice.

Este cercul la care copii de la cea mai frageda varsta pot indeplinii un act de creatie personal si pot gusta din bucuria creatiei impunându-si propria lor viziune despre lumea inconjuratoare.

Copiii iubesc desenul si-l cultiva din momentul in care incep sa aiba constiinta despre ceea ce se petrece in jurul lor, din momentul în care curiozitatea ii indeamna sa descopere un sens pentru ceea ce vad si aud. Desenul copiilor este cel mai propriu interpret al felului cum vad ei lumea. Cu ajutorul lui si al culorilor, copilul isi satisface nevoia de comunicare libera cu exteriorul.

Activitatea la cerc este structurată pe categorii de vârstă, ceea ce presupune și o abordare treptată în metodologia predării desenului și picturii în funcție de nivelul de întelegere dar și o predare adecvată în funcție de nivelele diferite de cunostințe existente la înscriere.

La nivelul grupelor de preșcolari, temele dezvoltă capacității de exprimare în limbaj plastic pornind de la elementele de baza ale desenului și picturii : PUNCTUL, LINIA, PATA.

Însușirea corectă a folosirii acuarelei, a culorilor acrilice, precum și a tehnicilor care le corespund implicit, a instrumentelor de lucru, duce la realizarea unor compozitii creative pentru aceasta categorie de copii.

La nivelul claselor I-IV, cu ajutorul exercițiilor plastice, elevii învață caracteristicile compozițiilor decorative și picturale, cu alte cuvinte, să compună corect spațiul plastic. De asemenenea pătrund în tainele Istoriei Artei cu ajutorul tehnicilor mixte (colaj, tehnici 3D, etc.) folosind materiale reciclabile.

Competențele urmărite a fi însușite la clasele gimnaziale și liceale constau în proiectarea și organizarea elementelor de limbaj plastic într-un spațiu dat, unitare din punct de vedere cromatic. Însușirea și completarea noțiunilor de Istoria Artei cu teme în diferite tehnici.

Copiii înscriși au posibilitatea de a participa la concursuri naționale și internaționale –pregătirea la cerc fiind dovedită prin numeroasele premii obținute în anii anterior.

 

 IMG 20171021 150213     IMG 20181011 182410        IMG 20210223 152108      ist artei preistorie ist artei preistorie 2  pictura2  pictura 3    pictura acrilice     tehnici acrilice                  tehnici mixte 1     tehnici mixte    tehnici mandala  pictura 92786 n     


CONTACT

  • Adresa: Str. Saturn, nr. 23 A, Brasov
  • Telefon: 0368.505.571
  • E-mail: palatbv@yahoo.com

Newsletter

Afla mai multe

Search