Jocuri Logice
GRATIS
Domeniul Tehnico-Aplicativ

Jocuri Logice

  • 00m 00s

Aşa cum înţelepţii antichităţii au constatat că nu se puteau face progrese în nici o ştiinţă fără studiul temeinic al filosofiei, observăm că astăzi nu se poate face şcoală fără utilizarea informaticii. Secolul în care trăim este dominat de explozia informaţională care va genera o revoluţie a comunicării.

În Palatul Copiilor şi Elevilor Braşov, în cadrul Cercului de Informatică, elevii cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani încearcă să pătrundă pe drumul cunoaşterii şi deprinderii de a lucra cu calculatorul şi cu programele existente. Prezentarea elevilor la acest cerc este facultativă, înscrierea lor se face la solicitarea acestora. 

În funcţie de dotarea existentă, de grupa de elevi şi de obiectivele urmărite, este întocmit un proiect de activitate în care sunt jalonate obiectivele, eventual ordinea de învăţare a instrucţiunilor. Durata activitaţii nu depaşeşte 2 ore pe zi, frecvenţa ideală este de 2 - 3 întâlniri pe săptămână.

Elevii manifestă în cadrul cercului curiozitate intelectuală vie, ingeniozitate precum şi spirit de echipă. La cerc elevii sunt puşi în situaţia de a căuta variante optime de rezolvare, emit opinii, aprofundează şi organizează informaţiile în noi structuri. În cadrul activităţilor din cerc elevii îşi exersează şi dezvoltă înzestrările, îşi formează abilităţi, deprinderi şi maresc volumul de cunoştinţe.

Jocul, exerciţiul şi experimentul sunt modalităţi principale de explorare a soluţiilor în cadrul cercului.

În cadrul activităţii se are în vedere folosirea programelor proprii în alternanţă cu programe de specialitate şi jocuri. După ce elevii se familiarizează cu calculatorul se trece la următoarea etapă, de învăţare a limbajului de programare.

Totul se încheie în momentul în care elevii ştiu să utilizeze calculatorul, pot să îşi depaneze programele, cunosc limbajul de programare. În acest moment rolul coordonatorului de cerc se transformă din cel de profesor în cel de consultant. Acesta este momentul în care putem considera încheiată activitatea la Cercul de Informatică. Elevii care se remarcă la activităţile desfăşurate, participă la diferite concursuri.

Perioada anterioară a fost încununată de rezultate deosebite, iar pentru anii următori ne propunem ca un număr tot mai mare de elevi să participe la activităţile desfăşurate în cadrul cercului şi sperăm ca ei să devină oameni creativi, capabili de a găsi soluţii eficiente la problemele lumii de mâine.

Descriere Scurta

După ce elevii se familiarizează cu calculatorul se trece la următoarea etapă, de învăţare a limbajului de programare.

Cursuri Similare

Yoga for Pregnants

Jocuri Logice

Domeniul Tehnico-Aplicativ

CONTACT

  • Adresa: Str. Saturn, nr. 23 A, Brasov
  • Telefon: 0368.505.571
  • E-mail: palatbv@yahoo.com

Newsletter

Afla mai multe

Search