Acasa   Evenimente

Evenimente

SPECTACOL LA CEAS DE TOAMNA!
Spectacolul de muzica, dans si culoare desfasurat la Coresi Shopping Resortbata 11 noiembrie a demonstrat inca odata cat de frumosi si talentati sunt copiii inscrisi la cercurile Palatului Copiilor Brasov.Toamna este anotimpul belşugului, al bogăţiei atât în recoltă cât şi în culori , aşadar,Toamna ,parfum si culoare s-a numit si Expozitia Judeteana in care micii artisti au dat frâu liber imaginaţiei. Unele compoziţii plastice au necesitat numai hârtie și creioane colorate. Altele au implicat “desenarea” cu materiale care nu sunt tipice – dar sigur au surprins prin fantezie.

              

FESTIVALUL ANIVERSAR DE FOLCLOR  ”CRAI NOU” 50 de ani

Articol publicat  la 18 mai 2017-,,Buna Ziua Brasov,,

Momentul a fost marcat sâmbătă, la Sala Reduta, printr-un spectacol dedicat braşovenilor . Ansamblul folcloric Crai Nou a aniversat o jumătate de veac de existenţă, printr-un eveniment special, sâmbătă, începând cu ora 10.00.

Pe scena Centrului Cultural Reduta, spectatorii au avut ocazia să vadă actuali, dar şi foşti membri ai Ansamblului, care au prezentat dansuri special pregătite pentru acest eveniment. Tot la Reduta fost prezentată şi o expoziţie cu fotografii de peste 30 de ani cu Ansamblul, şi diplomele sau trofeele obţinute. „Am dorit neapărat ca acest moment, această aniversare să nu treacă neobservată, având în vedere că multe generaţii de copii au trecut prin acest ansamblu şi au fost chiar pasionaţi. Sâmbătă, la spectacol o să vedeţi dansatori de vârste foarte diferite, diferenţe între ei sunt de 30 de ani”, a anunţat prof. Benone Pepine, coregraf.

Ansamblul Crai Nou a luat fiinţă în vara anului 1967, la iniţiativa Organizaţiei de pionieri reprezentată la acel timp de Ioan Calaican şi de marele maestru, regretatul Corneliu Vasiliu.

Ansamblul a fost un fenomen încă de la început, îşi amintesc foştii membrii. La început erau mai puţin de 50 de membri. Acum, Ansamblul are 80 de membri, în trei niveluri diferite.

„Este mai mult decât un ansamblu, este un fenomen care a activat toţi copiii talentaţi, pentru o parte dintre noi, cei care eram la Liceul de Muzică era interzis, pentru că profesorii de muzică clasică ne spuneau că nu e bine să mergem să cântăm muzică populară, dar artiştii sunt învăţaţi să rupă barierele”, îşi aminteşte Adrian Văluşescu, şef Serviciul Cultură Tradiţională, Centrul Cultural Reduta.

Încă de la început, activitatea ansamblului a fost deosebită. A participat festivaluri şi concursuri precum cel din Franţa, de la Dijon. În timp, a devenit o adevărată pepinieră pentru alte ansambluri.Ansamblul a fost condus până în anul 1980 de Lucia Constantinescu – coregraf şi de Nicolae Bica – dirijor. În perioada 1980-1990 conducerea muzicală a fost asigurată de Victor Ionescu, iar coregrafia de prof. Benone Pepine. A fost o perioadă fără participări externe, însă Ansamblul s-a afirmat prin spectacole deosebite susţinute în ţară şi pe plan local.

„În decursul anilor au fost susţinute chiar câte două spectacole, la sfârşit de săptămână, la Sala Sporturilor, cu Sava Negrean Brudaşcu Drăgan Muntean, Ioan Bocşa, Furdui Iancu, Viorel Costin, Florica Bradu”, îşi aminteşte prof. Victor Ionescu, profesor de instrumente populare şi folclor Liceul de Muzică Braşov. Din anul 1990 şi până astăzi conducerea muzicală este asigurată de prof. Petrişor Varga, iar coregrafia de prof. Benone Pepine. „Crai Nou” este ansamblul Palatului Copiilor Braşov.

„Sunt mândră că putem organiza un asemenea eveniment, un aport deosebit avându-l domnul profesor Pepine Benone, care este sufletul acestui spectacol aniversar, care a reunit foşti şi actuali membri ai Ansambkului folcloric Crai Nou, de-a lungul anilor promovând şi transmiţând prin viu grai tradiţia dansului popular românesc”, a spus prof. Mihaela Lăutar, director Palatul Copiilor Braşov.

     

EXPOZIŢIA ,,TRADIŢII ŞI FANTEZII PASCALE,, ediţia a IV a 12 mai  2017

Expoziţia concurs judeţean ,,Tradiţii şi fantezii pascale,, a oferit prilejul abordării interdisciplinare şi stimulării creativității elevilor. Acest proiect a avut ca scop dezvoltarea interesului pentru păstrarea obiceiurilor și tradițiilor specifice Paștelui, valorificarea și îmbogățirea potențialului creativ și cultivarea unor trăiri afective pozitive ale copiilor.

                      

 

VERNISAJUL EXPOZIŢIEI ,,LITERA CA SIMBOL PLASTIC,, ediţia a IV a  

1 aprilie 2017

                  

Proiect interjudeţean avizat M.E.N. in CAERI 2017 cu nr.26 404/16 02 2017 Anexa. A Domeniul Arte Vizuale pag.3, poz.54
Proiect avizat I.S.J.Braşov cu nr.17536 din 22 XI 2016

Forma cea mai veche a scrisului este inscripţia, descoperită de obicei pe piatră astfel s-au găsit semne ale scrierii ideografice, pictografice, babiloniene egiptene ori create de hitiţi cu mii de ani înainte de inventarea alfabetului. Inscripţiile sunt scrise de mână, dar depăşesc ca importanţă manuscrisul din punct de vedere al realităţii istorice. Prin urmare originea scrisului o reprezintă desenul ce infăţişează fenomene şi obiecte.
Artiştii ce au urmat şi-au creat, de-a lungul timpului, propriile alfabete ornamentale, adevărate opere de artă, preluând ideea initialelor decorative Se poate spune că abordarea creativă a universului literelor reprezintă o şcoală deschisă şi cu un program tot aşa bogat cum este viaţa.
Scopul proiectului,
-Stimularea creativităţii şi expresivităţii prin realizarea de creaţii plastice
-Cultivarea dragostei şi admiraţiei pentru literatura si exprimarea ei in artele plastice, dezvoltarea gustului pentru frumos;
-Implicarea activă, consecventă, în acţiuni de îmbogăţire a cunoştinţelor despre diferite stiluri de scriere si rolul lor , estetic si de comunicare ;
-Valorificarea potenţialului creator al elevilor, în ceea ce priveşte capacitatea lor de a crea, de a concepe şi realiza lucrări plastice, colaje şi fotografii

Expoziţia interjudeţeană LITERA CA SIMBOL PLASTIC , reprezintă finalizarea activităţii desfăşurate cu tema ,,Litera ca simbol plastic,, la orele de arte vizuale şi cuprinde compoziţiile realizate de copiii şi elevii înscrişi precum şi o modalitate de a face publică maiestria şi talentul micilor artişti.


CONCURS NATIONAL DE SCHI ,,FULG DE NEA,,  3-5 MARTIE 2017 
BRAN Editia a XIIIa 

              


4 martie 2017 IMAGINI DE LA FESTIVALUL NATIONAL DE SCHI -Seara decernarii premiilor .Felicitari tuturor participantilor!

              


Festivalul Naţional de schi ,,FULG DE NEA,, Ediţia a XIII a ,3-5 martie 2017


24 septembrie 2016-ZIUA PORTILOR DESCHISE – Ocazie cu care Palatul Copiilor Brasov va invita sa vizitati, sa cunoasteti profesorii si sa va inscrieti la cercurile sale incepand cu orele 10.

VA ASTEPTAM CU DRAG!


Înscrierile la Palatul Copiilor Braşov, pentru Anul școlar 2016-2017, încep din data de 1 septembrie. Locul ideal de dezvoltare personală, Palatul Copiilor Braşov vă aşteaptă cu o ofertă variată de cursuri culturale, artistice, sportive, civice, tehnice, științifice, aplicative și turistice, structurate pe grupe de începători, avansați și performanță.


12 05 2016 Concurs Judeţean ,,TRADITII SI FANTEZII PASCALE,,Expoziţie interdisciplinară. Proiectul educaţional a fost iniţiat de d-na prof. Mihaela Lăutar de la cercul de Floricultură şi Atelier de Creaţie.

          


2 aprilie 2016 ,,LITERA CA SIMBOL PLASTIC,,Expoziţie judeţeană cu abordare interdisciplinară Au participat copii şi elevi de la cercurile Palatului Copiilor Braşov,de la Clubul Copiilor Săcele şi Şcoala Gimnazială nr 9 Braşov.
            


16-17 ian 2016 Etapa I  Cupa Romăniei clasa F3P ediţia 2016 CUPA PALATUL COPIILOR Braşov Organizator C.S. Palatul Copiilor Braşov, gazde Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane. Bv.
Atmosfera caldă şi dorinţa concurenţilor de autodepăşire au fost suficiente pentru reuşita evenimentului.
Mulţumim pe această cale gazdelor şi participanţilor.

    


16 decembrie 2015  ,,Tradiţii de Craciun in spaţiul european,, Expozitia si-a propus prin abordare interdisciplinară să antreneze copiii în activităţi prin care să-şi formeze priceperi şi deprinderi care să le dezvolte potenţialul creator şi simţul artistic.
Proiectul educaţional a fost iniţiat de d-na prof. Virva Mihaela de la cercul de Cultură si civilizatie franceză-Clubul Copiilor Sacele.
Au participat cercurile de Pictură si grafică ,Atelier de Creaţie – Floricultură, Croitorie, Design vestimentar, Ceramică, Sculptură in lemn de la Palatul Copiilor Braşov, cercul de Cultura si Civilizaţie engleză-Clubul Copiilor Săcele, cercul de Cultură civică si Navomodele- Clubul Copiilor Râşnov-Zărneşti,
Liceul Teoretic G.Moroianu din Săcele, Şcoala Gimn. nr 9 Braşov, Grădinita nr 2 Săcele, Gradiniţa p.p.Nr 3 Braşov.Felicitari tuturor!

          


29 noiembrie 2015 Concursul de creaţii artistice di domeniul protecţiei mediului ,,Autostrada către Școală’’PEC029, finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO10-CORAI, Granturile SEE 2009-2014 şi administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială, peroada de implementare 23 februarie 2015 – 30 aprilie 2016, în cadrul căruia Inspectoratul Școlar Județean Brașov are rol de Promotor de Proiect

          


29-30 octombrie 2015   Palatul Copiilor Brasov a avut placerea de a fi gazda unui grup de cadre didactice,directori adjuncti din Republica Moldova veniti intr-un schimb de experienta intre institutiile din cadrul celor doua sisteme de invatamant preuniversitar si extrascolar.


26 septembrie 2015  ZIUA PORTILOR DESCHISE - DESCHIDEREA  FESTIVA  A  PALATULUI  COPIILOR  BRASOV

              


3-5 iulie 2015 FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU COPII ,,CRAI NOU,,   Initiator de proiect prof. Pepine Benone – cercul de Dansuri Populare si Varga Petrisor -cercul de Orchestra populara

                                      


9 iunie 2015 EXPOZITIA JUDETEANA ,,LUMEA VAZUTA DE COPII,, ed. a III a. Initiator de proiect ,prof. Camelia Teodorescu-cercul de Pictura si Grafica

                                      


1 iunie 2015 LACTATELE PRODLACTA IN VIZIUNEA COPIILOR -Concurs de Creaţie Plastică şi Literară  desfăşurat  cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

                      


30 mai 2015 CUPA PREJMER. La Prejmer 21 de participanti si-au disputat punctele puse in joc la C.R. F5J-ALES et. II-a ed. 2015. prof. Pop Vasile -cercul de Aeromodele

                


29 Mai 2015 La invitatia Academiei Fortelor Aeriene Romane HENRI COANDA ,elevii cercului de Aeromodele a avut ocazia sa-si  expuna  lucrarile  dar sa si vada lucruri la care copii doar visau pana acum. Inca odata felicitari organizatorilor !!!

                      


22 apr. 2015 EXPOZITIA JUDETEANA ,,LITERA CA SIMBOL PLASTIC,, ed.a IIa Initiator proiect ,prof. Camelia Teodorescu-Cercul de Pictura si Grafica. Participanti, elevii cerurilor Pictura si Grafica,Floricultura-Atelier de creatie,Ceramica,Sculptura/ pictura traditionala pe lemn,Design vestimentar si Croitorie.

                                      


28 apr. 2015  EXPOZITIE CONCURS JUDETEAN ,,TRADITII SI FANTEZII PASCALE  ed.a II a.Initiator de proiect ,prof. Lautar Mihaela-Cercul de Floricultura-Atelier   de creatie.

                                   


6-10 aprilie 2015 ,,PRIMAVARA ,BUCURIA COPIILOR,, – SAPTAMANA ,,SA STII MAI MULTE,SA FII MAI BUN !,,

Proiect educational desfasurat la Palatul Copiilor Brasov. Coordonatori de proiect, profesorii cercurilor de la Palatul Copiilor. Grupurile tinta : elevii claselor  a II a si a III a – Sc.gimn. nr 1 Zarnesti / cls. a II a si a IV a A si B – Sc.gimn. nr 3 Zarnesti / cls.I de la Colegiul Mircea Cristea / cls.II  - Sc.gimn.nr 2 / cls.a V a -Sc. gimn.nr 11 / cls. a IV a – Sc.gimn.nr.13 Brasov .Un rol esential in formarea personalitatii copilului il are limba si limbajul ,mai ales atunci cand reflecta frumusetea naturii . Educarea gustului estetic , a sensibilitatii estetice a elevilor vor contribui la formarea personalitatii. Avand in vedere nevoia de comunicare,de relationare cu alti copii, cei mici sunt incurajati sa se exprime artistic folosind cuvantul,miscarea si culoarea pentru a reda ,,prietenia,,.

                                                                                    


13 martie 2015 Palatul Copiilor Brasov a fost gazda EXPOZITIEI  CU PRODUSE FINALE REZULTATE DIN PROIECTE EUROPENE,,MADE FOR EUROPE,,

                              


9 feb. 2015 CONCURS ,,SCOALA MEA PE PRIMUL LOC,,

ELIANA mall împreună cu Inspectoratul Şcolar Braşov şi televiziunea Mix2TV, prin intermediul emisiunii pentru copii „Tortul de Ciocolată”, prezentată de Zâna Adriana, începând cu luna Septembrie 2014, a lansat prima ediţie a Concursul Judeţean „Şcoala mea pe primul loc”. Palatul Copilor Brasov a obtinut locul I si Trofeul Concursului cu proiectul educuativ ,,BRASOVUL DE IERI SI DE AZI,, initiat de d-na prof. Nicoleta Nedelcu-Cercul de educatie pentru cetatenie democratica. Participante la proiect: Cercul de Pictura si Grafica, Floricultura-Atelier de Creatie, Muzica Usoara, Dansuri Populare si Orchestra Populara

                           


28 nov. 2014  EXPOZITIE – CONCURS JUDETEAN “TOAMNA, PARFUM SI CULOARE”  Initiator de proiect ,prof. Lautar Mihaela – Cercul de Floricultura – Atelier de creatie.

Proiect educativ judetean organizat de cercurile de Floricultura-Atelier de Creatie,Educatie pentru Cetatenie democratica si Pictura si Grafica . Invitate cercurile de Design si Croitorie,Cercul de Cultura si Civilizatie Engleza ,cercul de Informatica si clasele a II a de la Scoala Gimnaziala nr.1 si nr. 3 Zarnesti ,Clasa a IV a -scoala gimn. nr. 5 Brasov,cercul de Cultura si Civilizatie Engleza de la Clubul Copiilor Sacele.

                      


27 septembrie 2014 DESCHIDEREA  FESTIVA  A  CURSURILOR  LA  PALATUL COPIILOR  BRASOV

               


30 mai 2014 EXPOZITIE CONCURS JUDETEAN ,,LITERA CA SIMBOL PLASTIC ed.I                         Initiator proiect ,prof. Camelia Teodorescu-Cercul de Pictura si Grafica

                              


24 mai 2014 CONCURSUL  JUDETEAN AL CERCURILOR DE LIMBI STRAINE al cercurilor de profil de la Palatul si Cluburile Copiilor din Brasov

                          


7-11 aprilie 2014 ,,PORTI CATRE PRIETENIE,,  SAPTAMANA ,,SA STII MAI MULTE,SA FII MAI BUN !,,

Proiect educational desfasurat la Palatul Copiilor Brasov. Coordonatori de proiect, profesorii cercurilor de la Palatul Copiilor. Grupurile tinta : elevii claselor  a II a si a IV a – Sc.gimn. Zarnesti / cls. a II a si a III a – Sc.gimn. nr 1 Zarnesti / cls.pregatitiare Colegiul Mircea Cristea / cls.I ,cls. a VII a – Sc.gimn.nr 2 / cls.a V a -Sc. gimn.nr 11 / cls. a IV a – Sc.gimn.nr.13 Brasov . Incurajandu-i pe elevi sa comunice, sa  se intrebe, sa se indoiasca, sa cerceteze, sa emita pareri proprii ii ajutam sa cunoasca lumea din jurul lor, in starea ei actuala, standardele spre care tind contemporanii si ii familiarizam cu instrumentele cu care ei insisi o pot modifica.

                                                         


21 martie 2014 Palatul Copiilor Brasov a fost gazda EXPOZITIEI  CU PRODUSE FINALE REZULTATE DIN PROIECTE EUROPENE,,MADE FOR EUROPE,,

             


23 dec. 2013 Program spectacol,,CRACIUN PENTRU FIECARE,,organizat de Prefectura Brasov la Centrul Cultural Reduta.Palatul Copiilor a participat cu Ansamblul folcloric CRAI NOU si cu elevele  cercului de Muzica Usoara :Neacsu Catalina,Szakacs Timea si Tudor Noemi castigatoare ale premiilor I si II la concursurile nationale Ecoul Pietrei Craiului,Floare de Castan,Muzritm Vatra Dornei,Stelutele Pucioasei,Gaudeamus.In holul Centrului Cultural Reduta,cercurile de arte vizuale au organizat o mini expozitie cu exponate cu tematica de sezon.

              


17 dec. 2013 PROIECT  EDUCATIONAL JUDETEAN SI EXPOZITIE ,,VINE,VINE MOS CRACIUN,, ed.a II a cu participare  interdisciplinara. Initiator de proiect ,prof.Nedelcu Nicoleta

                                      


16 nov. 2013 EXPOZIRIE CONCURS JUDETEAN ,,TOAMNA -PARFUM SI CULOARE,,   Initiator de proiect ,prof. Lautar Mihaela-Cercul de Floricultura-  Atelier de creatie.

                              


28 septembrie 2013 ZIUA PORTILOR DESCHISE – DESCHIDEREA FESTIVA A CURSURILOR LA PALATUL COPIILOR BRASOV

                               


28-30 iunie 2013 FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU COPII ,,CRAI NOU,,ed. a X a   Initiator de proiect prof. Pepine Benone – cercul de Dansuri Populare si Varga Petrisor -cercul de Orchestra populara. Au participat elevi de la Palatele si Cluburile Copiilor din Arad, Salaj,Covasna ,Valcea, Olt, Dambovita, Prahova, Harghita, Maramures, Satu Mare,Timis, Suceava, Bihor.

               


14 mai 2013   EXPOZITIA JUDETEANA  A  CERCURILOR  DE  ARTE PLASTICE ,,LUMEA VAZUTA DE COPII -ed a II a Initiator proiect ,prof. Camelia Teodorescu-Cercul de Pictura si Grafica

              


21 martie 2013 Palatul copiilor Brasov a fost gazda EXPOZITIEI JUDETENE CU PRODUSE FINALE REZULTATE DIN PROIECTE EUROPENE,,MADE FOR EUROPE,,

                      


6 martie 2013 PROIECT INTERDISCIPLINAR JUDETEAN FINALIZAT CU  EXPOZITIE ,,VRAJA FLORILOR,,  Initiator de proiect ,prof. Lautar Mihaela-Cercul de Floricultura Atelier de creatie.

                       


18 dec.2012 PROIECT JUDETEAN DE PARTENERIAT INTERDISCIPLINAR,,VINE,VINE MOS CRACIUN,, ed. I .Initiator de proiect ,prof. Nedelcu Nicoleta

                                                        


22 nov 2012  ELEVII SCOLII GIMNAZIALE NR.19 IN VIZITA LA PALATUL COPIILOR BRASOV .Cu acest prilej , copii au facut cunostinta cu activitatea de la cercuri.

                                


29 septembrie 2012 DESCHIDEREA  FESTIVA  A  CURSURILOR  LA  PALATUL COPIILOR  BRASOV

                         


16 iunie 2012 PROIECT EDUCATIV INTERDISCIPLINAR ,,JACK SI VREJUL DE FASOLE,,Initiator ,prof. Lautar Mihaela-Cercul de Floricultura -atelier de creatie Participante cerurile de Pictura si Grafica prof. Camelia Teodorescu si Cultura si Civilizatie Engleza prof. Daniela Catana.

                              


2 IUNIE 2012 FESTIVALUL NATIONAL DE FOLCLOR PENTRU COPII ,,CRAI NOU,,   Initiator de proiect prof. Pepine Benone – cercul de Dansuri Populare si Varga Petrisor -cercul de Orchestra populara

                       


23 mai 2012 EXPOZITIA JUDETEANA DE ARTE PLASTICE SI DECORATIVE A CERCURILOR DIN PALAT SI CLUBURILE COPIILOR 

                                               


3-7 aprilie 2012  BRASOVUL DE IERI SI DE AZI-Proiect educational initiat de d-na prof. Nicoleta Nedelcu si derulat de Palatul Copiilor Brasov in colaborare cu Scolile gimnaziale : nr.5, nr.6, nr.15, si nr.5 – Sacele in saptamana  SCOALA ALTFEL.  Scopul proiectului a fost colaborarea în vederea derulării unor activităţi care urmăresc conştientizarea elevilor asupra importanţei cunoaşterii trecutului istoric al oraşului precum şi necesitatea conservării patrimoniului existent

                                


29 martie 2012 Palatul copiilor Brasov a gazduit  CONSFATUIREA NATIONALA A DIRECTORILOR DE PALATE SI CLUBURI ALE COPIILOR-  prilej cu care s-a desfasurat  la Sala Reduta un spectacol de dansuri populare sustinut de elevii cercurilor de Dansuri populare si Orchestra populara indrumati de prof. Benone Pepine si Petrisor Varga.

                      


7 iunie 2011 OFERTA EDUCATIONALA A PALATULUI COPIILOR BRASOV - Alaturi de scolile si liceele brasovene, si Palatul Copiilor Brasov a expus oferta educationala pe anul urmator scolar la Aula Universitatii Transilvania.

              


1 iunie 2012 ETAPA JUDETEANA  A  CONCURSURILOR  DE  DANS  MODERN SI ARTE  PLASTICE  DE LA PALAT SI CLUBURILE  COPIILOR . Spectacolul si expozitia s-au desfasurat la Casa de Cultura a orasului Codlea.

                     


17 martie 2011 Palatul copiilor Brasov a fost gazda EXPOZITIEI JUDETENE CU PRODUSE FINALE REZULTATE DIN PROIECTE EUROPENE,,MADE FOR EUROPE,,