Acasa   Cercuri   Cercul de Muzica Vocal-Instrumentala; Muzica Folk

Cercul de Muzica Vocal-Instrumentala; Muzica Folk

In cadrul acestui cerc, copiii au posibilitatea de a-si forma o cultura muzicala vasta, atat de necesara desavarsirii personalitatii lor in formare. Bazat pe educatia estetica si a gustului pentru frumos, acest cerc contribuie la descoperirea si formarea unor adevarate talente, precum si la stimularea creativitatii in randul copiilor. Aici se consolideaza cunostintele teoretice invatate in scoala si se formeaza deprinderile practice legate de arta cantului vocal si de tehnica interpretarii instrumentale.Scopul activitatii acestui cerc consta in a-i invata pe copii sa cante vocal sau/si instrumental (chitara, blockflote, bongos), punand in practica cunostintele teoretice asimilate in scoala, de a forma solisti vocali si grupuri vocal-instrumentale de muzica folk, de a participa cu acestia la spectacole, concursuri, festivaluri, tabere de profil etc.Repartizarea copiilor in grupe se face in functie de categoria de varsta (I-IV, V-VI, VII-XI) si de nivelul lor de pregatire (incepatori, avansati, performanti). Cursurile au loc atat dimineata, cat si dupa-amiaza, tinand cont de orarul si activitatile extrascolare ale copiilor.Dupa ce cunostintele instrumentale si vocale au fost asimilate,copiii sunt impartiti in grupuri vocal-instrumentale, avand ocazia sa participe la o serie de manifestari culturale, spectacole, serbari, cum ar fi cele prilejuite de „Ziua copilului”, „Zilele Brasovului”, „Ziua Europei”, deschiderea anului scolar si multe altele.

O activitate deosebita se desfasoara in perioada sarbatorilor de iarna, cand membrii cercului (cu mic, cu mare) colinda Brasovul in lung si-n lat, raspandind spiritul Craciunului. In acest sens amintim:
recital de colinde cu ocazia „Targului de Craciun”;
recital de colinde de Craciun si cantece de iarna in cadrul actiunii „Brasov, oras de poveste” organizat de primaria municipiului Brasov, in Piata Sfatului;
sustinerea unor programe de colinde de Craciun la sediul a nenumarate firme si institutii din oras (BCR ,BRD, CEC-Bank, Europharm, Luca, Vectra International, ICCO, Inspectoratul scolar, Poiana Brasov etc.);

Cei mai talentati membrii ai cercului participa la concursuri, festivaluri, tabere de profil : Festivalul national de muzica folk „Toamna Baladelor” de la Bucuresti, Festivalul national de muzica pentru tineret „Gaudeamus” de la Brasov sau Tabara nationala de muzica folk de la Piatra Neamt, unde obtin performante deosebite, precum si aprecierea publicului si a juriilor de specialitate. Aici un rol important ii revine Grupului vocal-instrumental de muzica folk „HAZARD”, care reprezinta Palatul Copiilor si Elevilor din Brasov la aceste evenimente culturale, grup cu un bogat palmares , o vasta experienta artistica si rezultate excelente.

De-a lungul anilor s-au format o serie de grupuri de muzica folk, care au fost foarte apreciate, reusind sa-si castige un renume in Brasov si nu numai.

Au fost membrii ai cercului care si-au continuat aceasta activitate, inscriindu-se si absolvind cursurile de profil ale Scolii de arta sau chiar ale Facultatii de muzica. Altii activeaza in cadrul unor formatii de muzica, folosind si transmitand mai departe cunostintele asimilate la Palatul Copiilor si Elevilor din Brasov.


Prof. Rozalia Santa

 
  • Luni:        14,30-16,30 / 16,30-18,30
  • Marti:       14-16 / 16-18
  • Miercuri:  12,30-14,30  /  16,30-18,30
  • Joi:          13,30-15,30  /  16-18
  • Vineri:      16,30 / 18,30
  • Sambata:-
  • Duminica:-

Galerie FOTO